Γνωρίστε το Εστιατόριό μας

Κάπου εδώ έρχεται ένα απο τα σημαντικότερα στοιχεία που συνθέτουν μια επιτυχημένη εκδρομή στη φύση, και αυτό δεν είναι άλλο από το γαστρονομικό κομμάτι αυτής της διαδικασίας.

Εστιατόριο στον ξενώνα Βούρμπιανη

Επίσης, πολλοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν πως ο γαστρονομικός τουρισμός είναι μία από τις πιο ενδιαφέρουσες μορφές τουρισμου. Έτσι, στον ξενώνα Βούρμπιανη, η διαδικασία του φαγητού αποτελεί μια ιεροτελεστία.

Τα βήματα αυτής της ιεροτελεστίας, ακολουθούνται κάθε φορά με χειρουργική ακρίβεια από τους ιδιοκτήτες του ξενώνα, οι οποίοι με την πολύχρονη πείρα τους στο χώρο της εστίασης θα σας μυήσουν στα μονοπάτια των παραδοσιακών ντόπιων γεύσεων.

Το πρώτο βήμα της διαδικασίας αρχίζει από το προηγούμενο βράδυ με την προετοιμασία των υλικών προς βρώση την επαύριο. Διευκρινίζεται πως όλα τα υλικά που χρησιμοποιεί η κ. Βιολέτα στην κουζίνα της είναι από τον κήπο που καλλιεργεί με περίσσεια φροντίδα όλο το χρόνο. Επίσης, όλα τα κρέατα προέρχονται από πιστοποιημένες φάρμες της περιοχής.

Εστιατόριο στον ξενώνα Βούρμπιανη

Το πρωί, μαζί με την προετοιμασία των πρωινών, τα φαγητά μπαίνουν σιγά σιγά στη ¨μασίνα¨ για να μαγειρευτούν και να είναι έτοιμα στην ώρα τους. Το μεσημεράκι, θα σας βρει δίπλα στο τζάκι με λίγο τσίπουρο για την όρεξη. Στη συνέχεια, πρώτα θα αλλάξει το ποτό και θα μετατραπεί σε οίνο, ο οποίος μαζί με το τσίπουρο παράγονται στο αποστακτήριο του κ. Γιώργου. Τέλος, σερβίρεται το φαγητό που μόλις έχει βγει απ΄τη φωτιά.

Ιδανικές και πεντανόστιμες προτάσεις είναι η πίτες της κ. Βιολέτας, τα σουτζουκάκια της, το αρνάκι στη γάστρα και το καλοκαίρι τα γεμιστά της με ντομάτες από τον κήπο της. Εκτός αυτών, μην παραλείψετε να δοκιμάσετε και τα κυνήγια που φέρνει ο κ. Γιώργος απ΄το βουνό.

Κλείνοντας, καλό θα ήταν να έχετε αφήσει λίγο χώρο για ένα από τα γευστικότατα γλυκά του κουταλιού αλλά και σιροπιαστά που παρασκευάζει η κ. Βιολέτα.